Prolínání - Blanka Proksová a Oksana Vasylyeva

Výstava „Prolínání“

Akademická sochařka a malířka Blanka Proksová není poděbradskému publiku neznámá, vystavovala zde v roce 2008 v galerii Ludvíka Kuby ucelený retrospektivní výběr třiceti sochařských portrétů. Jako malířku, přetavující do barvy a plastických tvarů, jak témata  biblická, tak i témata ovlivněná vnímáním přírody, ale i reflexi války na Ukrajině, ji bude mít možnost poděbradský divák poznat na připravené výstavě.

Architektka a malířka Oksana Vasylyeva z Prahy přesídlila do Polabí a vedle své profese designové návrhářky začala rozvíjet nesporný malířský talent. Její abstrakce jsou jak expresivně pulsující, tak i do detailu propracované. V jejích obrazech se opět zrcadlí poctivé řemeslné zpracování a v jejím případě i myšlení designérky.

Obě dámy velmi působivě používají abstraktní malbu, v barevné škále se v některých dílech „prolínají“. V tématech, technice a způsobu provedení jsou však obě velmi originální. Věříme, že konfrontace obou umělkyň právě proto bude ve společném výstavním prostoru jedinečná.

Mgr. et Bc. Veronika Liptáková – kurátorka výstavy


    Kontaktní formulář

    Máte-li zájem o aktuální informace, stačí vyplnit kontaktní formulář níže.



    Recaptcha *